MADEROTERAPIJA I ANTICELULITNE MASAŽE

Dolaskom proljeća i toplijih dana, mnoge će žene  početi intenzivnije razmišljati o izgledu dijelova tijela koji će biti otkriveni tijekom toplijeg razdoblja.

Celulit će većini žena biti izvor nezadovoljstva jer znamo da se nastanio na 90% žena.

Narančina kora na bedrima, trbuhu, nadlakticama, koljenima i stražnjici neće predstavljati samo estetski nego i zdravstveni problem jer se s vremenom pogoršava i postaje bolniji.

.

Nastao je kao posljedica prevelikog povećanja volumena stanica u masnom tkivu i nepotpunog izlučivanja toksina. Tvari koje organizam nije izlučio, skupljaju se u dubljem sloju kože odn.u međustaničnim prostorima masnog tkiva i vrše pritisak na sitne krvne žile koje ne mogu dovoditi potrebnu količinu krvi u masne stanice. Celulit je isto tako popraćen i oštećenjem okolnog tkiva koje postaje tvrdo i  neelastično te za posljedicu ima površinsku deformaciju kože. Vezivno tkivo žena je slabije nego kod muškaraca te na drugačiji način podupire masne stanice što je razlog tome da je kod žena vidljivija tzv.narančina kora.

Ženski spolni hormoni, genetika, stres, sjedilački način života odn. nedovoljno kretanja, nepravilna prehrana, nedovoljan unos tekućine i pušenje se smatraju čimbenicima koji potiču nastanak celulita.

Celulit se ne može u potpunosti ukloniti zbog građe potkožnog masnog tkiva u žena, ali se može značajno utjecati na njegovo smanjenje i poboljšati izgled zahvaćenih područja. Nije nastao preko noći pa će biti potrebno neko vrijeme i za njegovo otklanjanje, ovisno o stupnju odn.fazi celulita koji se tretira.

Na raspolaganju su mnogi aparativni i neaparativni profesionalni tretmani kojima će se ojačati vezivno tkivo, poboljšati cirkulacija i protok limfe, smanjiti masnoće i ukloniti nakupljena voda. Tretmani će također vidljivo oblikovati tijelo, smanjiti obujam i poboljšati kvalitetu kože.

Najpopularniji prirodni i neinvazivni tretmani u kozmetičkim salonima koji najčešće daju vidljive rezultate nakon desetak dolazaka su:

Maderoterapija koja je zbog svoje učinkovitosti postala jedna od najpopularnijih tehnika uklanjanja celulita i masnih naslaga te oblikovanja tijela.  Izvodi se drvenim valjcima i pomagalima, različitih oblika  i tekstura od kojih svaki ima svoju posebnu svrhu i razlog uporabe. U relativno kratkom vremenskom roku će se pokazati rezultati. Izuzetno će pomoći u izbacivanju toksina i viška vode. Doprinijeti će boljoj cirkulaciji, vidljivo oblikovati tijelo i poboljšati tonus mišića.

Klasična anticelulitna masaža koja će djelovati direktno na mišićni sustav, razgradnju masnih stanica, poboljšati će cirkulaciju i mišićni tonus te povećati elastičnost i čvrstoću kože. Poboljšati će opskrbu kisikom i hranjivim tvarima te potaknuti otpremu štetnih tvari.

Vezivno tkivna masaža se smatra idealnom tehnikom za uklanjanje tvrdokornog (fibroznog)celulita. Izvodi se čvrstim podražajnim pokretima bez ulja ili masažne kreme.Dovodi do opuštanja mišića, stimulira lokalni metabolizam i aktivira biokemijske reakcije s velikim doprinosom u rješavanju neestetskih pojava – celulita i lokaliziranih masnih naslaga.

Cupping terapija kojom će se pomoću silikonskih čašica stvoriti vakum efekt te potaknuti izmjena tvari i cirkulacija. Eliminirati će se višak toksina i potaknuti limfna drenaža te pomoći u razgradnji i tvrdokornih oblika celulita.

Osim profesionalnih tretmana, smanjenju celulitnih nakupina možete doprinijeti i u svakodnevnoj životnoj rutini primjenjujući preporuke:

  1. Pravilna prehrana s puno povrća i voća, uz izbjegavanje slatkiša i prevelike količine soli jer će doprinijeti zadržavanju tekućine. Hrana bogata antioksidansima će pomoći učvršćivanju vezivnog tkiva.
  2. Opskrbite tijelo sa 2-3 litre tekućine dnevno. Dvije šalice zelenog čaja će posebno doprinijeti u borbi s celulitom jer je prirodni diuretik te sadrži tvari koje oslobađaju zarobljene masti u celulitu i time omogućavaju njihovo sagorijevanje.
  3. Fizička aktivnost barem dva do tri puta tjedno je neizbježna ukoliko krećete u  borbu s celulitom
  4. Regulirajte probavu
  5. Uska odjeća ometa cirkulaciju i protok limfe pa pokušajte manje nositi odjeću poput  skinny
  6. Naizmjenično tuširanje toplo-hladnom vodom će značajno poboljšati cirkulaciju i potaknuti izmjenu tvari
  7. Svakodnevnim petminutnim suhim četkanjem tijela, kružnim pokretima od stopala do ramena, potaknuti će se cirkulacija i eliminacija toksina iz tijela te poboljšati izgled područja zahvaćenih celulitom.
  8. Opuštanje je značajan faktor u borbi s celulitom jer je dokazano da stres ima veliku ulogu u njegovom nastajanju

Izvor: /http://ordinacija.vecernji.hr/budi-lijepa/njega-tijela/kako-se-kozmeticarka-bori-s-celulitom-kod-kuce-otkriva-8-ucinkovitih-trikova/

Zadovoljni klijenti

Što kažu o nama

Trajni lak i pedikura su najdugotrajniji i najljepši koje sam ikad imala.

Toplo preporučam tretmane maderoterapije  u Natural Beauty salonu…od prvotnog skeptika, pretvorila sam se u obožavateljicu drvenih valjaka i njihove učinkovitosti. Salon je izuzetno lijepo uređen i čist. Vidimo se 🙂

Izvrsna masaža lica, jako opuštajuće, a kreme mirišu divno… Gospođa Ana je simpatična i profesionalna, puno hvala i vidimo se opet!

DOGOVORITE TERMIN

Cenkovečka 10, 10000 Zagreb +385 97 73 55 107 info@naturalbeauty.hr