Mandelična, salicilna ili glikolna kiselina – nije svaka za svaki tip kože, birajte pametno

Kućna rutina njege kože nakon sunčanja trebala bi nakon pilinga uključivati i pojačanu hidrataciju kako bismo koži nadoknadili sve što joj je potrebno da bi ponovno bila mekana i sjajna.

Nanošenjem dobre hidratantne kreme polagano će se koža vraćati u „normalno“ stanje i ublažit će se posljedice prekomjernog izlaganja suncu. Serumi će još intenzivnije oporavljati kožu, a posebno je pogodan hijaluronski serum.

Hijaluronska kiselina je sastavni dio naše kože te joj osigurava vlažnost i elastičnost. Hijaluronski serumi se nanose na vlažnu kožu, nakon nanošenja tonika, termalne vode ili različitih misteva jer mu tako omogućavamo da privuče i zadrži vlagu u koži.

Dolaskom jeseni i kad sunce oslabi, preporučljivo je uvesti za aktivne sastojke koji su nepoželjni u ljetnim mjesecima, a imaju blagotvorni učinak na kožu oštećenu suncem.

Retinoidi su naziv za derivate vitamina A koji se upotrebljavaju u liječenju akni, psorijaze, ali i vrlo uspješno sprečavaju degenerativne promjene uzrokovane starenjem kože poput hiperpigmentacija i bora.

Preporuka za početak uporabe retinoida je postupno uvođenje, svaku drugu ili treću večer, a nakon nekog vremena može se upotrebljavati i svakodnevno. Potrebno je napomenuti da se trudnicama i dojiljama nikako ne preporučuje korištenje retinoida.

Kiseline za ljepšu kožu

MANDELIČNA KISELINA

Jedna od popularnih kiselina koje se koriste za poboljšanje izgleda kože je mandelična kiselina koja će učinkovito ukloniti površinske odumrle stanice koje narušavaju izgled kože. Osim toga će povoljno djelovati i ubrzati regeneraciju kože. Nakon njene uporabe koža poprima sjajniji, zdraviji i mladenačkiji izgled.

SALICILNA KISELINA

Salicilnom kiselinom poboljšat će se izgled masnije kože kao i kože sklone aknama. Njome se uklanjaju odumrle stanice na površinskom sloju kože i pročišćavaju pore. Trudnicama se preporučuje poseban oprez u korištenju ove vrste kiselina.

GLIKOLNA KISELINA

Glikolna kiselina često se koristi za tretiranje pigmentacijskih mrlja, bora, akni i ožiljaka. Ova kiselina je biljnog podrijetla i stručnjaci je vole koristiti jer daje izuzetne rezultate budući da ima mogućnost dubokog prodiranja u kožu.

Što s aknama nakon izlaganja suncu?

Vrućine ne djeluju blagotvorno na akne. Pojačano lučenje žlijezda lojnica i pojačano znojenje dodatno doprinose začepljivanju pora.

Uz stručni nadzor, odabirom preparata koji neće dodatno isušivati kožu, a kontrolirat će izlučivanje sebuma moguće je stanje akni držati pod kontrolom dok se ne riješi primarni uzrok njihova nastajanja.

Postoji li više lice bez hiperpigmentacija?

Nažalost, nakon ljetovanja hiperpigmentacije su postale toliko učestale da je rijetkost pronaći lice bez njih. Uzroci hiperpigmentacija su različiti, a većina je uzrokovana pojačanim stvaranjem, odlaganjem i grupiranjem melanina. U svakom slučaju, izlaganje suncu pogoršava stanje hiperpigmentacije. Dostupni su razni tretmani za njihovo uklanjanje, od kućne njege preparatima namijenjenima toj problematici, tretmani kiselinama pa sve do laserskog uklanjanja. Odabir tretmana je najbolje prepustiti stručnim osobama.

Izvor: https://ordinacija.vecernji.hr/budi-lijepa/beauty-tips/mandelicna-salicilna-ili-glikolna-kiselina-nije-svaka-za-svaki-tip-koze-birajte-pametno/

Zadovoljni klijenti

Što kažu o nama

Trajni lak i pedikura su najdugotrajniji i najljepši koje sam ikad imala.

Toplo preporučam tretmane maderoterapije  u Natural Beauty salonu…od prvotnog skeptika, pretvorila sam se u obožavateljicu drvenih valjaka i njihove učinkovitosti. Salon je izuzetno lijepo uređen i čist. Vidimo se 🙂

Izvrsna masaža lica, jako opuštajuće, a kreme mirišu divno… Gospođa Ana je simpatična i profesionalna, puno hvala i vidimo se opet!

DOGOVORITE TERMIN

Cenkovečka 10, 10000 Zagreb +385 97 73 55 107 info@naturalbeauty.hr