Prije kreme, masaža lica: Usporava starenje kože, potiče cirkulaciju i djeluje poput prirodnog liftinga

Masaža kao oblik liječenja spominje se još u 3 st.pr. Kr. Rane medicinske literature raznih naroda spominju upotrebu masaže kao način ublažavanja boli, liječenja i uljepšavanja.

Obzirom da je čovjeku instiktivna reakcija liječiti odnosno oporaviti oštećeno područje tijela dodirom i gnječenjem, logično je da masaža kao tehnika liječenja i uljepšavanja ne prestaje biti popularna na svim kontinentima, od rane povijesti do suvremenog doba.

Ljepota i svježina kože imperativ su današnjeg doba te su jedan od razloga sve većeg interesa za masažama lica. Tome je pridonijela i velika popularnost azijskih beauty rutina. Pogledom na lica i kožu azijatkinja, teško ćemo i približno pogoditi njihov broj godina te ćemo u većini slučajeva ostati zadivljeni. Osim što genetika, prehrana i anatomija kostiju lica igraju veliku ulogu u toj ljepoti, neosporno je da joj i svakodnevni ritual masaže lica doprinosi. Redovitom masažom lica usporava se starenje kože i ona će djelovati poput nježnog, prirodnog liftinga.

Potaknuti će cirkulaciju, poboljšati tonus mišića lica, omogućiti će bolji dotok kisika u stanice, spriječiti će nakupljanje tekućine, poboljšati će izmjenu tvari te će kožu učiniti blistavijom. Kao i svaka masaža, vrlo blagotvorno djeluje na otklanjanje stresa i napetosti koji nam se ponajprije ocrtavaju na licu i ne doprinose lijepom izgledu.

Većina masažnih tehnika se izvodi uporabom ulja ili krema. U ljekarnama i specijaliziranim trgovinama su dostupne mnoge vrste ulja za različite vrste i potrebe kože. Najpopularnija su ulje badema za svaki tip kože, avokada za suhu i zrelu kožu, lješnjak za masnu kožu. Odabire se ono koje odgovara trenutnim potrebama kože koja se tretira. Kvaliteta ulja i kreme igra važnu ulogu jer je njihova zadaća nahraniti i oporaviti klijentovu kožu.

Kozmetički saloni u svojoj ponudi često imaju različite vrste masaža lica. Najpopularnija je klasična ručna masaža lica koja će djelovati na ubrzanje cirkulacije, na mišićni sustav, poboljšati će dotok kisika i hranjivih tvari u stanice te će ubrzati odvodnju štetnih tvari iz stanica. Prilikom izvođenja masaže, primjenjuju se ulja ili masažne kreme prilagođene individualnim potrebama kože klijenta. Blagim, vrlo ugodnim i povezanim pokretima opuštaju se mišići lica, smanjuje se eventualna glavobolja i pridonosi se cjelokupnoj relaksaciji klijenta.

VEZIVNO TKIVNA MASAŽA LICA

Kod vezivno tkivne masaže lica, terapeut će dugim, čvrstim i sporijim pokretima tretirati kožu i vezivno tkivo. Na taj način će se osnažiti i revitalizirati kožu lica, vratiti mobilnost dermisa i hipodermisa te će se pozitivno djelovati na stvaranje kolagena. Prilikom izvođenja ove tehnike, ne upotrebljavaju se ulja i kreme.Masaža je iznimno opuštajuća i djelotvorna kod bolnih stanja poput glavobolje.

CUPPING TERAPIJA

Cupping terapija se naziva i prirodni face lifting. Pomoću silikonskih čašica, različitih veličina, a posebno namjenjenih za primjenu na licu, postiže se se vakum efekt kojim se potiče cirkulacija, aktiviraju se mišići, drenira se višak tekućine i blagotvorno djeluje na elastin i kolagen. Cupping masaža je vrlo efikasna i u kratkom roku ublažava bore, ugodna je, u potpunosti bezbolna i ne ostavlja nikakve tragove primjene silikonskih čašica.

DIGITOPRESURA

Digitopresura ili akupresura je oblik terapije ili oblik masaže. Za razliku od akupunkture gdje se koristi igla, ovdje se koriste vrhovi prstiju u svrhu regulatornog podražaja na refleksnim zonama ili točkama. Primjenom digitopresure poboljšava se elastičnost kože i napetost mišića te vezivnog tkiva.

MASAŽA VULKANSKIM KAMENJEM

Masaža vulkanskim kamenjem je vrlo ugodna tehnika, osobito u zimskim danima. Topli bazaltno vulkanski kamen se grije u vodi u posebnom grijaču te pomaže u opuštanju mišića, umiruje živčani sustav, stimulira krvotok, podupire se limfni sustav te se na kraju postiže duboka opuštenost.

SAMOMASAŽA

Osim profesionalne masaže, ljepoti svojeg lica ćete uvelike doprinijeti i samomasažom. Uključite ju u svoju jutarnju ili večernju rutinu kao dio njege i brige o sebi. Uzeti će svega nekoliko minuta, a rezultati će biti vidljivi vrlo brzo ukoliko ju izvodite redovito. Vrlo je važno paziti na higijenu ruku i kože te ju ne izvoditi ukoliko imate povišenu temperaturu, osip, infekciju ili otvorenu ranu.

  1. Nakon što ste temeljito očistili lice, započnite vlastiti ritual masaže. Kako biste se opustili, masažu započnite kružnim pokretima provlačeći obje ruke kroz kosu masirajući tjeme.
  2. Na još vlažnu kožu, nanesite količinu ulja ili kreme koja će omogućiti ugodno klizanje prstiju po koži. Lice se masira dugim i nježnim pokretima uvijek imajući na umu da se odupirete sili gravitacije.
  3. Čelo masirajte na način da ga prvo zamislite da je podjeljeno na lijevu i desnu stranu. Započnite stavljajući četiri prsta lijeve ruke horizontalno na sredinu čela lagano pridržavajući kožu lijeve strane čela , dok desnom rukom nježno radite pokret prema desnoj, vanjskoj strani čela. Zamjenite ruke i tretirajte drugu stranu čela. Ponovite devet puta i budite sigurni da ste tretirali cijelu površinu.
  4. Okoloočno područje masirajte na način da prstenjakom, laganim pritiskom i dugim pokretima radite krugove oko cijelog područja koje se proteže iznad obrva, spušta se uz vanjski kut oka i prolazi ispod granice podočnjaka. Napravite devet krugova istovremeno oko svakog oka.
  5. Kako bi se poboljšao izgled kože na obrazima, ispruženim prstima ruke, ravnim i dugačkim potezom prelazite od sredine brade prema uhu. Nakon što ponovite devet puta, identičan pokret ponovite od nosa prema sljepoočnicama.
  6. Istodobno radite s obje ruke tako da lijeva ruka tretira lijevu stranu lica, a desna ruka tretira desnu stranu.
  7. Ove jednostavne pokrete uključite i kao način nanošenja kreme na lice te će se na taj način lice relaksirati i neupitno ćete pridonijeti svojoj ljepoti.

Ana Topić Popivoda, beauty ekspertica

22.01.2020.

Izvor: Večernji list/Ordinacija 22.01.2020.

 

http://ordinacija.vecernji.hr/budi-lijepa/beauty-tips/prije-kreme-masaza-lica-usporava-starenje-koze-potice-cirkulaciju-i-djeluje-poput-prirodnog-liftinga/

Foto:  Iva Juroš Carruthers, www. izaobjektiva.hr

Zadovoljni klijenti

Što kažu o nama

Trajni lak i pedikura su najdugotrajniji i najljepši koje sam ikad imala.

Toplo preporučam tretmane maderoterapije  u Natural Beauty salonu…od prvotnog skeptika, pretvorila sam se u obožavateljicu drvenih valjaka i njihove učinkovitosti. Salon je izuzetno lijepo uređen i čist. Vidimo se 🙂

Izvrsna masaža lica, jako opuštajuće, a kreme mirišu divno… Gospođa Ana je simpatična i profesionalna, puno hvala i vidimo se opet!

DOGOVORITE TERMIN

Cenkovečka 10, 10000 Zagreb +385 97 73 55 107 info@naturalbeauty.hr