Stari recept za napitak od samo 4 sastojka koji učinkovito priprema kožu za sunce – koristile su ga princeze i kraljice

Kako bismo iskoristili isključivo dobrobiti sunca, potrebno je pametno pripremiti kožu iznutra i izvana, počevši već sada.

Osim brojnih suplemenata koji su danas dostupni na tržištu, pravilan odabir namirnica pridonijet će pripremi kože iznutra. Jedna od najkorisnijih namirnica čija konzumacija može umanjiti štetno djelovanje sunca je rajčica.

Obiluje bioflavonoidima i vitaminima A, C i E. Mrkva, batata i dinja sadrže veće količine betakarotena koji ima velik utjecaj na zaštitu kože od UV-zračenja, ublažava opekline od sunca, a pridonosi i bržem i ljepšem tamnjenju kože.

Vitamin C štiti stanice kože od oštećenja te se u razdoblju prije sunčanja preporučuje povećana konzumacija kivija, limuna i jagoda. Vitamin E, koji nalazimo u orašastim plodovima, klicama i sjemenkama, također pomaže u zaštiti kože od štetnog utjecaja sunca.

Kao njegu i pripremu kože za sunce, od profesionalnih tretmana svakako bi trebalo uključiti čišćenje lica. Bilo ono klasično odnosno mehaničko ili s pomoću sofisticiranijih uređaja poput hydrafaciala ili ultrazvučne špatule, bitno je da se otklone mrtve stanice s površine kože i dubinski očiste pore.

SMOOTHIE NA KRALJEVSKI NAČIN

Jedan od starijih, ali iznimno učinkovitih recepata koje su navodno kao pripremu kože za sunce koristile princeza Diana i švedska kraljica Silvija konzumira se ujutro, tijekom 14 dana.

Sastojci za blender:

  • 200 grama mrkve
  • sok jednog limuna
  • dvije žlice meda
  • žličica maslinova ulja

Priprema:

Izmiksajte u blenderu i popijte natašte!

Izvor:https://ordinacija.vecernji.hr/zdravi-tanjur/skuhaj-ovo/stari-recept-za-napitak-od-samo-4-sastojka-koji-ucinkovito-priprema-kozu-za-sunce-koristile-su-ga-princeze-i-kraljice/

Zadovoljni klijenti

Što kažu o nama

Trajni lak i pedikura su najdugotrajniji i najljepši koje sam ikad imala.

Toplo preporučam tretmane maderoterapije  u Natural Beauty salonu…od prvotnog skeptika, pretvorila sam se u obožavateljicu drvenih valjaka i njihove učinkovitosti. Salon je izuzetno lijepo uređen i čist. Vidimo se 🙂

Izvrsna masaža lica, jako opuštajuće, a kreme mirišu divno… Gospođa Ana je simpatična i profesionalna, puno hvala i vidimo se opet!

DOGOVORITE TERMIN

Cenkovečka 10, 10000 Zagreb +385 97 73 55 107 info@naturalbeauty.hr