Tretman s maslinovim uljem prva je pomoć za vaše ruke u vrijeme pandemije

Iako trenutačno rukovanje nije popularno, to ne znači da nam ruke ne trebaju izgledati reprezentativno i ponajprije uredno i njegovano.

Zbog načina života koje nam nameće trenutačna situacija i razdoblja u kojem živimo, moramo malo više vremena i truda posvetiti rukama kako bismo ih održavali lijepima i privlačnima. Česta uporaba dezinficijensa dodatno isušuje kožu ruku, koja je i inače u zimskim mjesecima osjetljivija. Boravak u grijanim prostorijama, a potom izlazak na zrak niske temperature i još ako tome pridodamo hladan vjetar, i suha, gruba i ispucala koža ruku gotovo je neizbježna. Neugodan osjećaj koji izaziva suha koža ruku nije jedini problem jer jako ispucana koža ruku može dovesti i do većih zdravstvenih problema, otvarajući put raznim infekcijama.

S obzirom na to da je pranje ruku zbog trenutačne situacije još i više potencirano, trebali bismo posebnu pažnju posvetiti načinu pranja ruku kako nam ono ne bi izazivalo dodatne probleme. Mnogi od nas vole nakon dolaska izvana i s niskih temperatura zagrijati ruke vrućom vodom, misleći da ćemo ih tako „bolje“ oprati.

Vruća voda nije potrebna, dapače, uzrokuje štetu hidrolipidnom sloju kože koji ima funkciju obrane i zaštite od bakterija. Mlaka i blago topla voda pružit će sasvim zadovoljavajući higijenski učinak, a uz odabir neagresivnih, odnosno blagih sapuna, ruke ćemo sačuvati od daljnjih oštećenja.

Zašto ne smijete trgati zanoktice?

Nakon pranja ruku nanošenje zaštitne, hranjive i njegujuće kreme pružit će ono što je koži ruku potrebno. Sastojak krema za ruke poput uree omekšat će kožu, omogućiti održavanje dovoljne vlažnosti kože te ubrzati zacjeljivanje već nastalih oštećenja. Biljna ulja, maslaci i sastojak poput glicerina pružit će zaštitu od vanjskih nepovoljnih uvjeta, a pomoći će očuvati mekoću i zdravlje kože ruku. U svakom slučaju probajte izabrati što prirodniju kremu bez štetnih sastojaka poput parabena ili sastojaka petrokemijskog porijekla. Pri uporabi raznih sredstava za čišćenje kućanstva imajte na umu da je za zdravlje i ljepotu kože ruku bitno da upotrebljavate zaštitne rukavice.

Kao dodatnu njegu, i to ne samo u zimskim mjesecima, uvrstite i tjedni piling kože ruku koji će uvelike pridonijeti njihovoj ljepoti i mekoći. Uklanjanjem odumrlih stanica omogućit ćete bolje prodiranje aktivnih sastojaka iz njegujućih krema. Osobito u zimskim mjesecima izbjegavajte grube pilinge. Radije upotrijebite onaj s nježnijim zrncima koji koristite za lice ili ga možete i sami napraviti miješajući dvije žlice maslinova ili kokosova ulja s istom količinom šećera. Možete dodati i žličicu meda za dodatnu njegu. Smjesom nježno trljajte ruke i dobro isperite. Ugoda, mekoća i ljepota kože je zajamčena.

Ako osjećate da vam koža ruku vapi za dodatnom njegom, možete joj omogućiti učinkovit noćni tretman. Prije spavanja blago ugrijte maslinovo ulje, nježno ga utrljajte u kožu i navucite pamučne rukavice. Ujutro će koža ruku biti vidljivo oporavljena i ljepša.

Bitno je napomenuti da je zdravlje prioritet tako da je svaka agresija na koži i noktima nedopustiva. Nerijetko se događa da trgajući zanokticu uopće nismo ni svjesni da otvaramo put raznim mikroorganizmima koji nam mogu uzrokovati znatne zdravstvene probleme.

Isto tako pobrinite se da, ako izvodite kućnu manikuru, to činite čistim i dezinficiranim alatom. Nokte oblikujte rašpicom upotrebljavajući jednosmjerno nježan pritisak. Kutikulu nježno potisnite drvenim štapićem ili metalnim potiskivačem namijenjenim za takvu svrhu. Ako želite lakirati nokte, ne zaboravite nanijeti bazni lak kako bi spriječio pojavu žutih noktiju nakon skidanja laka u boji. I završno njegujte kožicu oko noktiju uljem i nanesite hranjivu kremu.

Suha ili mokra manikura?

Ako ste se odlučili za profesionalni tretman njege i uljepšavanja ruku i noktiju, ponajprije pripazite da ste se odlučili za salon kojem su čistoća i dezinfekcija, odnosno sterilizacija neupitni i beskompromisni. Saloni nude takozvane suhe i mokre manikure. Razlika je u tome hoće li se ruke, odnosno nokti namakati u kupki pa će se na takav način omekšavati i kutikula ili će se nanijeti posebno sredstvo za omekšavanje kutikule, koja se onda pažljivo uz pomoć određenih alata uklanja. Mokra manikura sve se rjeđe nalazi u ponudama salona iz jednostavnog razloga što dovodi do nepotrebnog bubrenja nokta te otežava daljnji tijek tretmana poput lakiranja noktiju. Nakon uređivanja kožice, oblikovanja noktiju, tretiranja potrebnim serumima i lakiranjem te njegom kože ruku profesionalnim preparatima, ruke su spremne za zimske uvjete. Ne zaboravite pri izlasku na hladnoću kožu ruku zaštititi rukavicama.

 

Zadovoljni klijenti

Što kažu o nama

Trajni lak i pedikura su najdugotrajniji i najljepši koje sam ikad imala.

Toplo preporučam tretmane maderoterapije  u Natural Beauty salonu…od prvotnog skeptika, pretvorila sam se u obožavateljicu drvenih valjaka i njihove učinkovitosti. Salon je izuzetno lijepo uređen i čist. Vidimo se 🙂

Izvrsna masaža lica, jako opuštajuće, a kreme mirišu divno… Gospođa Ana je simpatična i profesionalna, puno hvala i vidimo se opet!

DOGOVORITE TERMIN

Cenkovečka 10, 10000 Zagreb +385 97 73 55 107 info@naturalbeauty.hr